Low Fodmap: Glutenfria nötkakor
Nötkakor
ca 20 st
Ingredienser
- 125 g smör, rumstemp
- 100 g råsocker
- 1 stort ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 msk yoghurt (naturell)
- 150 g rismjöl
- 150 g nötter, hackade
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180°C och förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Vispa socker och smör med elvisp till det blir ljust och tjockt. Tillsätt ägg och vaniljen, och vispa ihop. Vänd ner yoghurt, rismjöl och nötter försiktigt. Rulla ca en matsked av degen, platta ut och placera på plåtarna.
Grädda i ungefär 12 minuter, tills de fått en gyllene färg. Låt svalna på plåten en stund innan du placerar dem på galler för att kallna.
Förvara i lufttät burk, håller i ungefär tre dagar. Risenta har ett rismjöl.