Jordgubbsmousse
Jordgubbsmousse
räcker till mer än en tårta
Ingredienser
- 5 blad gelatin
- 0,5 l jordgubbar
- 3 äggulor
- 2 dl florsocker
- 6 dl vispgrädde
Gör såhär:
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i fem minuter. Mixa jordgubbarna i matberedare/stavmixer tills det blir en slät puré och ställ åt sidan.
Efter det ska äggulorna och florsockret vispas ihop tills det blir fluffigt och grädden ska vispas till en lös konsistens. Ta sedan 0,5 dl av jordgubbarna och värm i en kastrull, ner med gelatinbladen och låt det smälta på svag värme. Rör sedan ner gelatinblandningen i resten av purén.
Vänd försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden. Blanda tills det blir en slät och jämn smet.
Moussen ska stå kallt minst fyra timmar innan servering.
Tänk på att det blir ganska mycket mousse. Jag brukar göra på halva receptet när jag ska använda moussen i en tårta.