Whoopie, there it is
Choklad-Whoopie
Ingredienser:
- 4,8 dl mjöl
- 2,4 dl kakao
- 0,4 tsk salt
- 112 g smör, rumstemp
- 2,4 dl socker
- 1 stor äggula
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk bikarbonat
- 1,2 dl varmt vatten
- 1,2 dl buttermilk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, kakao och salt i en skål, ställ åt sidan. Vispa socker och smör i en större skål tills det är luftigt och ljust. Tillsätt sedan en äggula och vaniljextrakten. Värm vatten och häll ner bikarbonaten i det varma vattnet. Tillsätt en tredjedel av varje ingrediens i taget, avsluta med mjölblandningen och vispa inte mer än att det är precis ihopblandat.
Forma smeten till 2,5 cm stora bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem lite grann försiktigt. Grädda i 5 -7 minuter och låt svalna på galler innan fyllningen läggs på.
Originalreceptet på chokladwhoopies kommer ifrån boken ”The Good Cookie”