Vanilj- och chokladkladdkaka

Vanilj- och chokladkladdkaka

2 st
P1030771-001
Ingredienser
Kladdkaka, choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
Kladdkaka, vanilj
  • 120 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5-1 tsk vaniljpulver
Instruktioner:
Kladdkaka, choklad

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda socker, ägg, salt och kakao. Vispa sedan ner mjöl och smör. Smörj en springform (ca 22 cm) ordentligt.

Kladdkaka, vanilj

Smält smöret. Blanda socker, smör och vaniljpulver. Tillsätt äggen, och sist mjölet. Smörj en springform ordentligt.

Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft) och grädda kakorna en i taget i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Gör kakorna en stund innan servering och låt gärna vaniljkakan stå kallt en stund så att den blir lite fastare. Den är nämligen väldigt lös när man tar ut den.

2 Responses

  1. Anonym skriver:

    Hej!

    Jag sökte på ”test för SIBO” och hamnade här. Du verkar ha koll och har läst en del – varför har du då recept med vetemjöl?! Gluten är en av de första sakerna jag skulle ta bort vid IBS.

    /AA

    • Elaise skriver:

      Jag ser ingen poäng att ta bort gluten ur recept under kategorin bakning. För det första är gluten ingenting jag reagerar på, och långt ifrån alla med IBS. En glutenfri diet minskar förresten antalet bifidobakterier i tarmen.
      Och för det andra så är receptet under Bakat, vilket inte är en underkategori till IBS. Bakningen är en hobby och jag gillar att posta recepten jag bakar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.