Marängfrosting

Marängfrosting

räcker till 5-6 cupcakes av lite större storlek

marangfrost

Ingredienser
  • 2,4 dl socker
  • 0,8 dl vatten
  • 0,25 tsk pressad citron
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:

Häll socker, vatten och citron i en kastrull och koka sakta upp. Koka tills alla sockerkristaller har smält, runt 70 grader ungefär, ta bort från värmen och låt sedan svalna en liten stund.

Vispa äggvitor och vaniljsocker hårt, gärna med elvisp. När det börjar bildas toppar och konsistensen är tjock så är äggvitorna klara.

Häll ner sockerlagen i äggvitorna, lite åt gången, under konstant omrörning. Vispa till marängen har svalnat och blivit fast i konsistensen, räkna med att det tar flera minuter. Marängen är färdig när man kan hålla skålen upp och ner utan att marängen rör på sig.

Ställ den i kylskåpet i minst en halvtimme innan den ska spritsas för att få den lite mer fast i konsistensen och förhindra att den ”rinner ut”.

Det går alldeles utmärkt att smaksätta den med någon annan essens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *