Limecupcakes

Limecupcakes med marshmallowmarängfrosting

ca 30 st

limecc

Ingredienser:
Cupcakes
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl ersättningsmjöl (Cake flour) (3,5 msk majsstärkelse + resten mjöl)
  • 5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 225 g smör
  • 4 stora ägg
  • 2,5 dl röd mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Krossade kex

Limecurd
  • 1,2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 2 msk rivet limeskal (ca 4-5 st)
  • 0,6 dl limejuice (ca 8-10 st)
  • 30 g smör, tärnad

Marshmallowmaräng
  • 15 stora marshmallows
  • 2 msk varmt vatten
  • 2 äggvitor
  • 0,25 tsk citronsaft (alt. cream of tartar)
  • 2,4 dl socker
  • 0,6 dl vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • en gnutta salt
Instruktioner:
Cupcakes

Sätt ugnen på 170°C.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt, mixa på låg hastighet tills allt är blandat. Tillsätt det rumstempererade smöret och vispa tills allt är täckt med mjöl. I en annan bunke, vispa samman ägg, mjölk och vanilj. Häll ner i smörmjölet i tre omgångar och vispa på medium hastighet tills alla ingredienser är ordentligt blandade.

Blanda lite smält smör och krossade kexen och lägg ett tunt lager i botten på varje muffinsform. Häll sedan upp smeten i formarna, fyll ungefär 2/3. Grädda i ugnen 17-20 minuter och låt sedan svalna på galler.

Limecurd

Ta fram en kastrull och blanda ägg, socker, limeskal och limejuice. Koka på låg till medel temp och vispa konstant tills blandningen blir tjock. Det tar ungefär 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och blanda ner smöret lite i taget. Sila genom en ostduk eller sil. Täck limecurden med plastfolie, se gärna till att plastfolien ligger mot ytan eftersom det annars kan bildas skinn. Ställ i kylskåpet i minst tre timmar. Skär sedan bort en liten topp på cupcakesen eller använd en fyllningssprits för att fylla cupcakes med limecurd

Marshmallowmaräng

Koka upp marshmallows och 2 matskedar vatten över vattenbad, rör konstant tills allt har smält och konsistensen är tjock. I en annan kastrull, koka socker, salt och 0,6 dl vatten tills det blir en tjock sockerlag. När sockerlagen fått en tjock konsistens så är det dags att börja vispa äggvitorna. Vispa tills det börjar bildas mjuka toppar. Häll i sockerlagen, lite i taget, och vispa på hög fart i ungefär två minuter. Tillsätt slutligen de smälta marshmallowsen och vispa tills det bildas hållbara toppar och allt svalnat.Efter det är det bara att spritsa på frostingen på cupcakesen och strö lite rivet limeskal över

Vill du ha kaksmulebotten så smula sönder kex, Digestive funkar utmärkt, i väldigt små smulor. Smält lite smör och blanda ihop med smulorna så att det nästan blir som en deg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *