Chokladbollar ♥ cupcakes
Att ha kakdeg i sina cupcakes är en rolig idé som jag testat tidigare och det fick mig att fundera om det funkar att ha chokladbollar i smeten. Jag försökte först hitta ett färdigt recept men lyckades inte, så därför fick jag uppfinna mitt eget.
Chokladbollscupsakes med marängfrosting
Ingredienser:
Chokladbollar
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 1,5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 5 dl havregryn
- 1 msk vatten el. kaffe
Chokladcupcakes
- 1 stort ägg
- 1,2 dl osaltat smör
- 3,5 dl mjöl
- 1,2 dl kakao
- 1,2 dl filmjölk (buttermilk)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 2,4 dl strösocker
- 1,2 dl hett vatten
Instruktioner
Chokladbollar
Gör gärna chokladbollarna dagen innan. Blanda socker och smör. Häll ner vaniljsocker och kakaon, blanda ordentligt. Tillsätt havregrynen och vattnet och blanda tills allting är ordentligt blandat. Jag brukar göra för hand men en elvisp fungerar annars utmärkt, Frys sedan in dem. Se till att chokladbollarna inte är för stora för att passa i den muffinsform du tänkt använda.
Cupcakes
Sätt ugnen på 180°C
Smält smör och vispa ägg och socker. Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt vattnet sist. Rör med matberedare tills smeten är slät.
Ta fram de frysta chokladbollarna och lägg ner en i varje form. Häll sedan på smeten och ställ in i ugnen. Grädda i ca 20-30 minuter beroende på ugn. Kontrollera gärna cupcakesen med en sticka efter 15 minuter.