Cake pops, kladdkaka
Cake pops med kladdkaka
Ingredienser
Kladdkaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
Chokladöverdrag
- 200-400 g choklad
- Rapsolja alt. Crisco
Övrigt
- Mjukost/Valfri frosting/ovispad grädde
Instruktioner:
Kladdkaka
Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg. Häll sedan i vaniljsocker och kakao, vispa tills allt är blandat. Vetemjölet får gärna siktas ner i smeten och sist ska det smälta smöret ner i smeten. Vispa bara tills allt är precis blandat. Kladdkakan gräddar jag i 150 grader i min varmluftsugn i ungefär 20 minuter. Ta ut kladdkakan ur ugnen och låt svalna.
När kladdkakan har svalnat så är det dags att smula sönder den ner i en bunke och hälla på lite ovispad grädde (alternativt mjukost eller frosting). Bearbeta kladdkakan tills den är saftig och lätt att göra bollar av. Forma dem sedan så som du vill ha dem, stick in en klubbpinne och lägg in dem i frysen en stund.
Chokladöverdrag
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Var försiktig så att du inte gör chokladen för varm. Häll i lite rapsolja eller Crisco tills du får en lite tunnare chokladsmet.
Innan det är dags att börja doppa bollarna så kan det vara bra att se till att de inte är för kalla, chokladen spricker annars lätt. Sen är det bara att hälla på eventuellt strössel och låta popsen stelna innan de kan ätas