Vaniljhjärtan med äpple
Vaniljhjärtan med äpple
12 st
Ingredienser
Mördeg
- 200 g smör
- 0,75 dl socker
- 1 äggula
- 1 krm salt
- 4-5 dl vetemjöl
Fyllning
- 3-4 äpplen
- socker
- kanel
- Marsankräm alt. egengjord vaniljkräm
Instruktioner:
Mördeg
Blanda alla ingredienser till en deg. Lägg degen i en påse och låt vila i kylskåpet i ungefär en timme.
Kavla sedan ut degen, ett par millimeters tjocklek, och stansa ut rutor alternativt hjärtan som är större än dina formar. Klä formarna och skär bort överflödet. Lämna deg så att det räcker att täcka varje form med fyllning.
Fyllning
Skala och skär äpplena i små bitar och lägg i en skål. Häll på kanel och socker, och blanda ordentligt. Ställ åt sidan.
Gör vaniljkräm enligt anvisningar på paketet.
Fyll formarna med en klick vaniljkräm och äppelbitar. Och täck över fyllningen med mördeg, nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg