Chokladkakor
Chokladkakor
Ingredienser
- 6 dl vetemjöl
- 1,2 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 225 g smör
- 2,5 dl socker
- 1 stort ägg
- 1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljpulver)
Instruktioner
Sätt ugnen på 160°C. (Varmluftsugn)
Vispa rumsvarmt smör och socker, tills det blir ljust och luftigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och ställt åt sidan. Vispa sedan ner ägg i smör/sockret. Sikta sedan ner de torra ingredienserna, och sen är det bara att bearbeta degen tills allt är ordentligt blandat. Vill man stansa ut figurer så kan det vara en bra idé att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och låta degen vila i frysen en liten stund innan man stansar. Det kan bli lite väl kladdigt annars.
Grädda kakorna i 12 minuter och låt svalna på galler
Har du ingen varmluftsugn så kan du höja temperaturen till 180 och grädda kakorna i 12-16 minuter