Äpple- och kanelbullar
Äpple- och kanelbullar
Ingredienser:
Bullar
- 50 g jäst (vilken som)
- 175 g smör
- 5 dl mjölk
- 2 dl socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- ca 1,5 l vetemjöl
Fyllning
- 100 g smör
- 0,5 dl socker
- 1 tsk kanel
- Äpplemos
Instruktioner:
Bullar
Smält smöret och tillsätt mjölken. Lös upp jästen i kallt degspad. Rör ner salt, socker och kardemumma.
Sikta ner vetemjöl, lite i taget så att du inte får för mycket vetemjöl i degen. Bearbeta degen ordentligt, ca 15 minuter i degblandare. Lägg degen i rymlig bunke och ställ in i kylen. Låt kalljäsa i 10-12 timmar.
Ta fram degen och låt den stå i rumstemperatur en liten stund. Kavla ut till en fyrkant, ca 40×40 cm.
Fyllning
Blanda smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut på degen. Ha sedan på äpplemos ovanpå det och sedan är det bara att rulla bullarna så som du vill ha dem.
Efter du format dem så låt jäsa ytterligare en liten stund på bakplåt innan du gräddar i ugnen på ca 200 grader i 10-12 minuter. (Varmluftsugn).