Tidsgräns på toaletter i Stockholm

En väldigt stor del av livet med tarmsjukdom är problemet med offentliga toaletter. Det finns ganska få toaletter att nyttja när man är ute och rör sig i samhället, och de som finns uppfyller sällan tillgänglighetskriterierna för mag- och tarmsjuka. Detta gör att man kanske drar sig för att gå hemifrån och livet begränsas ytterligare.

Nu planerar Stockholm att installera nya fräscha toaletter. Det låter ju väldigt bra, eller hur? Ännu bättre låter det när det står att de ska vara gratis och självrengörande. Efter varje toalettbesök så gör den rent sig själv, hela toaletten inklusive golvet blir rengjort.

Men, så kommer då det problematiska. Det kommer finnas en maxgräns på hur länge man får befinna sig inne på toaletten. Larm och sensorer känner av när man går in och har man inte kommit ut efter 20-25 minuter så smälls dörren upp automatiskt. Pressansvarig på Trafikkontoret säger ”Man ska inte kunna vara där i flera timmar. Det är en säkerhetsfunktion”

Jag fattar att en säkerhetsfunktion kan behövas, men jag tycker  det är en ganska stor skillnad mellan 20 minuter och flera timmar. 20 minuter låter kanske tillräckligt, förutsatt att du är frisk och inte har någon funktionsnedsättning. Men, tidsbegränsningen gör att det här är toaletter som en tarmsjuk kan få svårt att använda.

Källa: http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4131400.aos

Läs mer om Tillgänglighet för mag- och tarmsjuka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.