Lite tips mot en svår mage

När man lever med en trasig mage letar man ofta små knep som kan göra vardagen lite lättare. Här kommer några huskurer som kan vara värda att testa vid diarré. Inget av det är någon mirakelkur men det kan vara så att något kanske kan hjälpa att lätta symptomen lite.

Blåbär

Blåbär är välkänt att ta till vid diarré. Det man ska tänka på är att undvika färska blåbär eftersom att det faktiskt inte är stoppande utan passar bättre vid förstoppning.

Morot

Gör morotspuré och ät.

Potatismjöl

Blanda ett glas med lika delar potatismjöl och vatten. Rör om och drick sedan.

Risvatten/Risavkok

Risavkok binder tarminnehållet och brukar vara ganska effektivt. Det ska drickas flera gånger om dagen. Koka råris i mycket vatten, sila bort eller mixa riset och drick sedan.

Hallonblad

Hallonblad sägs vara avslappnande och rogivande, och används ofta i slutet av graviditeten. Gör hallonbladste genom att hälla en kopp kokande vatten över två teskedar finhackade hallonblad. Sila och låt stå i fem minuter innan du dricker. Passar bra att dricka mellan måltiderna.

Pepparmynta

Pepparmynta är en ört som har studerats en hel del när det gäller magåkommor och fått bra resultat. Det är bland annat bra för diverse matsmältningsbesvär, illamående och uppkördhet. Pepparmynta är även kramplösande och en del personer får riktigt bra lindring för sina magkramper. Pepparmynta finns i alla möjliga former och går även att göra te på. Häll en kopp kokande vatten över två teskedar blad, sila och drick. Pepparmyntste ska inte användas under längre perioder och inte heller intas sent på kvällen eftersom det kan störa sömnen.

Björnbär

Att göra te på björnbärsblad sägs vara bra mot diarré, samt även magkatarr och hemorrojder. Ta 1-2 matskedar björnbärsblad till en kopp vatten, sila efter 15 minuter och drick ett par gånger om dagen, mellan måltiderna.

Kamomill

Är rogivande och ska vara bra mot både diarré och väderspänning. Häll en kopp kokande vatten över två teskedar, sila och drick. Det ska drickas minst tre gånger per dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.