Mag- och tarmförbundet

Jag vet att jag ger kritik ibland åt Mag- och tarmförbundet och kanske just därför vill jag passa på att skriva att de faktiskt gör mycket bra också.

Såhär beskriver de sig själva:

”Mag- och tarmförbundet är en ideell organisation för människor med sjukdomar eller andra funktionsstörningar i matsmältningskanalen. Mag- och tarmförbundet arbetar med medlemsstöd, information och samhällspåverkan. Syftet är att medverka till att personer med mag-tarmsjukdomar ska kunna leva ett bra liv och få den hjälp och det stöd som de behöver på grund av sin sjukdom.”

Under 2013 så har de ovanliga diagnoser som tema, så har du en ovanlig tarmsjukdom så är det kanske en bra idé att gå med i Mag- och tarmförbundet. Jag vill nog i och för sig påstå att oavsett om du har en vanlig eller ovanlig diagnos så är det ett bra drag att gå med i förbundet. Tillsammans är vi starka sägs det och det stämmer faktiskt. Det är mycket lättare för ett förbund med många medlemmar att nå ut med sitt budskap.

Medlemsavgiften ligger på 220 kronor per år och i medlemskapet ingår även tidningen Kanalen som kommer ut fyra gånger per år. Det brukar alltid finnas något intressant att läsa i tidningen, särskilt om man inte är så aktiv på sidor som publicerar forskningsresultat.

Mag- och tarmförbundet finns på facebook också och här är deras hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.