Julklappstips

Det är kanske en aning sent att ge julklappstips, men jag gör det i alla fall. I år tänkte jag tipsa om några böcker som rör FODMAP, som är väldigt populärt just nu.

Sofia Antonsson är välkänd inom IBS-kretsar. Hon har givit ut flertalet böcker med tips och recept som kan hjälpa. Boken ”Mer Lugn mage med god mat” innehåller 62 enkla vardagsrecept utan gluten, laktos, lök och vitlök. En bok för dig som tycker att low FODMAP fungerar eller för dig som är sugen på att testa dieten. Hon har även skrivit boken ”Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS” som innehåller mer än bara FODMAP. Den behandlar även medvetet ätande, stress, sömn och så vidare. Områden som jag personligen anser är väldigt viktiga. Jag har dragit det så många gånger nu, men jag säger det igen. Ibland handlar det inte om VAD man äter utan HUR man äter.

Behöver du utöka din samling av FODMAP-recept så är ”Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans” ett möjligt alternativ. Har du riktigt bra resultat av att äta enligt FODMAP så kan det vara en bra idé att testa det 46 veckor långa programmet som ska hjälpa magen att återhämta sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.