Hur man provocerar mig

Det finns få saker som provocerar mig så mycket som mirakelsidor. Då och då springer jag på sidor som erbjuder lösningen på smärtorna, diarrén eller förstoppningen, och det enda man behöver göra är att betala pengar för att få hemligheten berättad för sig. Jag blir riktigt irriterad på människor som bara kräker ur sig att om de kan leva ett bra liv så kan alla och att just de sitter på den hemliga lösningen.

På Mag- och tarmförbundets sida på Facebook länkas just nu IBS-skolan, en sida som erbjuder kurser och rådgivande samtal. Min första reaktion är att irritera mig över att Mag- och tarmförbundet låter länken ligga kvar men att leka polis över sin sida på Facebook är väl inget som man ska behöva göra.

Det som stör mig med att länken ligger kvar är för att den förstärker bilden av vår sjukdom som något som enkelt botas genom att skippa potatisen. Ja, jag förenklar som fasiken här nu men jag blir så irriterad på människor som påstår att hela sjukdomen handlar om att vi äter livsmedel vi inte är gjorda för.

Jaha liksom? Så du har löst hela IBS-gåtan medan åratal av forskning inte lyckats göra det. Men verkligen jättesnällt att erbjuda kurser och rådgivande samtal för att frälsa oss andra. De rådgivande samtalen kostar för övrigt 316kr + moms för 30 minuter och 560kr + moms för 60 minuter. Personen som driver ”skolan” har dessutom ingen medicinsk utbildning alls…

Mitt råd är: spara pengarna och gå med i Mag- och tarmförbundet istället, eller hitta nåt forum på nätet för IBS-sjuka. Gratis och ofta väldigt givande att träffa andra i samma situation. Behöver du råd om kosten så försök istället hitta en dietist som är insatt i IBS.

Allt om IBS skriver om diethysteri och jag kan bara instämma och ge en stor tumme upp åt inlägget.

Person efter person dyker också upp i olika medier och berättar om universallösningen och hur allt i livet blev bättre för att man helt ställt om sina matvanor efter någon av dessa dieter. Sällan får de vara med som inte märkte någon skillnad alls eller som till och med blev sämre av dieten

Läs det väldigt bra inlägget här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.