Varför tar det så lång tid?

Jag har fått frågan om varför mina inlägg ofta dröjer och varför jag inte publicerar oftare. Jag hade väldigt gärna publicerat fler inlägg, men min tid räcker inte till. När jag väl får lite tid över så prioriterar jag mer att koppla av istället för att sätta mig och arbeta.

De faktabaserade inläggen jag skriver tar ofta väldigt lång tid att få färdigt. Jag ska först läsa igenom diverse studier och lyckas översätta alla medicinska termer korrekt. Dessutom hamnar jag ofta i situationen att jag måste fördjupa mig inom något för att kunna slutföra mitt inlägg.
Som exempel, just nu skriver jag på ett inlägg om biomarkörer. Det kräver att jag söker information om vad en biomarkör egentligen är, vilket i sin tur kräver att jag reder ut eventuella medicinska begrepp. Vidare måste jag hitta information om olika biomarkörer som är aktuella vid IBS och studera dessa närmare. Första biomarkören handlar om tarmmotiliteten, och det leder till att jag måste fördjupa mig inom tarmens motorik. Jag behöver veta specifika rörelser som tarmen gör, vad de heter och varför de utförs. Jag behöver samtidigt veta vad som styr dessa rörelser och det leder mig in på andra kunskapsjakter. Det är en tidskrävande process och efter några timmar vid datorn har jag inte ens börjat skriva om första biomarkören, utan är fortfarande kvar vid bakgrundsinformationen.

Jag har en del baskunskaper gällande kroppen, men jag är ingen läkare och saknar därmed mycket specialkunskap. Det gör att mina inlägg tar tid att skriva. Jag hoppas ni har förståelse för detta och ändå återkommer till bloggen.

Vill du veta när ett nytt inlägg publiceras så går det att prenumerera på mina inlägg via RSS eller via bloglovin. Jag har planer på att fixa en Facebooksida som publicerar inläggen, men ja det var det där med tid över.

2 Responses

  1. Anneli Utas skriver:

    Det gör absolut inget att det tar tid för när du väl skriver vet man att det finns ett gott underlag för dina inlägg. Tack för att du finns och tack för att du skriver så lärorika texter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.