Trafikkontoret, hur tänker ni?

Trafikkontoret vill förbjuda hundar vid lekplatser och plaskdammar. Förbudet innebär att du endast får passera en lekpark/plaskdamm med din hund, om det finns en gång- eller cykelbana. Annars är du tvungen att vända om.

dogMänniskor som använder lekparker till kamphundsverksamhet kommer med stor sannolikhet inte att bry sig om ett hundförbud. De som däremot kommer att lyda reglerna är vi, vanliga barnfamiljer som har hund.

Det finns många barnfamiljer med hund och det är väldigt tråkigt om en i familjen inte längre får vistas nära en lekpark. Vi är ofta ute och går längre promenader, hela familjen inklusive hunden. Passerar vi en lekpark så vill vår femåring väldigt gärna stanna och leka en stund. En av oss brukar slå oss ned med hunden, lite i utkanten av parken, medan den andra är med och leker. Det blir väldigt tråkigt om vi inte kommer kunna ha fler spontana lektillfällen när vi är ute och går, och eftersom vi ofta är några kilometer hemifrån så är det inte möjligt att snabbt springa hem med hunden.

Jag köper helt att en hund inte ska få springa fritt bland barnen och det är precis som alltid viktigt att plocka upp efter hunden och hålla den ifrån att kissa där barnen leker. Som jag alltid brukar säga: ”Är du för fin för att plocka bajs, så kanske du inte ska ha hund”. Men att eliminera de som faktiskt sköter sig vid lekplatsen löser inte problemet med kamphundar som biter söder gungor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.