Utan is, tack

En undersökning av is från ismaskiner har gjorts i Västra Götaland. 150 prover samlades in och analyserades från ungefär lika många serveringsställen. Ungefär två tredjedelar fick anmärkningar eller blev helt underkända, och hela fem procent var totalt otjänliga som livsmedel. Orena händer och dåligt rengjorda maskiner kan göra att det samlas bakterier som kan ge magsjuka.

Detta är inte endast begränsat till Västra Götaland. Liknande undersökningar med motsvarande resultat har gjorts i Stockholm, Norrköping och Norrbotten. Det vänder sig lite i magen när jag läser att sju av tio som blir matförgiftade blir det på krogen..

Jag äter sällan ute, men när jag gör så undviker jag gärna sådant som kan komma med en extra dos bakterier. Ja, jag är fånig men eftersom jag får dras med konsekvenserna av en magsjuka i några månader efteråt så är det liksom inte värt att chansa. Samma sak med frysta bär, jag kokar dem alltid innan de används.

Läs nyheten på DNs sida

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/isbitar-i-drinken-kan-gora-dig-sjuk/

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.