Paniken som kommer

när sonen får hostattacker är ett tydligt tecken på min emetofobi. Jag försöker tänka rationellt och påminna mig om att även om han skulle kräkas av hostningarna så är det inte smittsamt, vilket innebär att jag inte kommer kräkas. Men rationella tankar och fobi är väl inte sådär jättekompatibla.

Nu går vi mot vintern och vinterkräksjuketider (puh, vilket ord). Statusar på Facebook börjar fyllas med trevliga berättelser om hur många timmar man spenderat hängandes över toalettstolen. Tidningarna börjar fyllas med artiklar om kräksjukan och fina tillhörande bilder med folk som hänger över toalettstolen. Det är himla mycket hängande över toalettstolar alltså.
Själv börjar jag spendera mer och mer tid på smittskyddsinstitutets hemsida där jag håller stenkoll på Calicirapporten. Som att det skulle vara en bra idé för mig att veta hur mycket kräksjukefall som dyker upp…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.