Nackdelen med flera olästa böcker

Egentligen borde jag tycka att det är helt fantastiskt att ha flera olästa böcker ståndes i bokhyllan, men det är mest bara förvirrande. Innan jag skaffade familj så gick det väldigt mycket tid åt att läsa och jag hade sällan någon oläst bok hemma. Nu blir läsandet inte särskilt prioriterat trots att jag fortfarande älskar att läsa och jag har därmed lyckats skapa en ganska bra hög med ”att-läsaböcker” här hemma.

Jag har ytterst svårt att välja vilken bok jag ska läsa och det slutar oftast med att jag läser om en gammal bok som jag läst förut. Maken tycker jag är helkonstig som läser gamla böcker istället för nya, men med böcker jag läst förut så vet jag vad jag får. Det är som att laga ett gammalt beprövat recept istället för att testa ett helt nytt.

Just nu läser jag fem böcker.. Ja, inte särskilt optimalt att läsa fem olika böcker samtidigt men jag kan verkligen inte välja mellan dem.

Jag började läsa Haunted Ground av Erin Hart men den kändes seg i början och jag fick inte riktigt någon känsla för karaktärerna i boken. Sen började jag med Under kupolen av Stephen King men när jag upptäckte att hundar fanns med i boken och att inte alla överlever så ville jag inte fortsätta. Då bestämde jag mig för att läsa böckerna som tv-serien Game of thrones är baserade på. Första delen läste jag ut hyfsat snabbt utan att läsa något annat emellan (yaay) men när andra delen, A Clash of Kings var inköpt och fanns här hemma så blev jag sugen på att läsa något annat.

Det var The Winter Sea av Susanna Kearsley som lockade mig nu. Jag köpte boken för ett tag sedan för att jag bara älskade omslaget. Det var något med det som bara skrek ”läs mig!” och nu ville jag följa uppmaningen och börja läsa boken. När jag hade påbörjat boken fick jag ett trevligt mail från världens bästa bokaffär (bookdepository) att min förbeställda bok Omens av Kelley Armstrong nu skulle släppas och skickas hem till mig. Kelley Armstrong är en av mina favoritförfattare så när den boken damp ner genom brevinkastet så kunde jag såklart inte hålla mig från att börja läsa den. Det är första delen i en ny serie och det gör att jag hela tiden skjuter upp läsandet. Om jag läser ut den nu får jag ju vänta jättelänge på nästa del..

Så ja, det blir ett litet problem men det är samtidigt ett ganska trevligt problem att ha 🙂 Om inte annat så ger det mig ytterligare anledning att surfa runt på Goodreads, ett otroligt bra community om man gillar böcker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.