Vaniljmousse

Vaniljmousse

Räcker till en tårta
Ingredienser
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Häll mjölk, äggulor och socker i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa tills det blir en krämig sås. Tänk på att det lätt bränns vid så det kräver ofta ett konstant vispande.

Ta kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Vispa i krämen då och då tills den är sval. Blanda i vaniljsocker eller vaniljextrakt. Vispa grädden och vänd ner i krämen. Låt stå kallt ett par timmar innan servering

Det blir godare om man gör på vaniljextrakt istället för vaniljsocker och om man vill kan man tillsätta 1 tsk kanel för att få en lite mer annorlunda smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *