Marshmallowfondant, recept

Marshmallowfondant

räcker till att täcka en tårta (22-24 cm)
Ingredienser:
  • 500 g florsocker
  • 200 g marshmallows
  • 2 tsk vatten
  • Kokosfett eller Crisco
Instruktioner:

Ner med alla marshmallows i en bunke, häll på vattnet. Smält marshmallowsen i mikron, kör ett par sekunder, rör om och kör ett par sekunder till. När allt är smält ordentligt så är det dags att blanda i florsockret.

Vill man färga MMFen kan man göra det nu. Ungefär en nyans mörkare än vad man vill ha. Ner med florsockret och börja blanda. Jag brukar använda händerna, och man blir rejält kladdig. Det kan vara bra att smörja händera med lite kokosfett eller dylikt innan man börjar knåda. Sen är det bara att undan för undan arbeta in allt florsockret tills MMFen knappt klibbar längre.

Låt den gärna vila i kylskåpet över natten, klappa in lite potatismjöl och täck MMFen ordentligt med plast..

Det är en bra idé att ta fram den en stund innan den ska användas så den hinner få rumstemperatur. Är den jättehård så kan man köra den i mikron en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *