Hemmagjorda maränger

Maränger

103_PANA1-001
Ingredienser
  • 4 stora äggvitor
  • 0,5 tsk citronjuice alt vinsten
  • 200 g socker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
Instruktioner:

Vispa äggvitorna på låg hastighet tills de blir skummiga. Tillsätt vinsten/citron och vispa på högre hastighet tills det börjar bildas mjuka toppar.

Vispa ner lite av sockret i taget tills det börjar bildas stela toppar. Vispa då in vaniljextrakt. Marängen är klar när det börjar bildas tjocka fina hållbara toppar. Tänk på att allt socker måste lösa upp sig, så sluta inte vispa så länge marängen fortfarande känns kornig.

Sätt ugnen på 105-130 grader, beroende på hur stora maränger du planerar att göra. Spritsa eller klicka ut maräng på plåt med bakplåtspapper. Glider pappret iväg så är en liten klick maräng under pappret ett riktigt bra ”lim”.
Grädda marängen i 1-1,5 timmar eller tills de känns torra och krispiga på utsidan. Låt sedan marängen torka i ugnen, med luckan öppen, under ett par timmar eller över natten.

På bilden kan du se mina maränger ovanpå kladdmuffins med vaniljgrädde. En väldigt god kombination och väldigt enkelt att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *