Kombinerad mördeg och smuldeg

Paj är väl egentligen bland det lättaste att baka men här hemma blir det lite problematiskt, för det första så föredrar maken smulpaj medan jag föredrar mördeg. För det andra är jag chokladgalning och vill gärna ha något med choklad medan maken gärna vill ha vanlig äppelpaj. Idag löser jag problemet genom att göra en kombinerad mördeg- och smuldegspaj fylld med äpplen. Chokladen då? Ja, den löser jag genom att samtidigt baka kladdkakemuffins.

Äppelpaj

applepie

Ingredienser
Mördegsbotten
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 2 ägg
Smulpaj
  • 4 dl vetemjöl
  • 5-6 msk socker
  • 150 g smör
Fyllning
  • 3-5 äpplen
  • en klick smör
  • socker
  • kanel

Instruktioner:
Mördegsbotten

Arbeta ihop ingredienserna till mördegsbotten och klä sedan en form med degen, i storlek kring 22-26 cm, och ställ kallt.

Smuldeg

Blanda mjöl och socker och bearbeta sedan in smöret i degen. Ställ åt sidan så länge.

Fyllning

Skär äpplena i så stora bitar du vill ha i pajen. Stek dem sedan i smör, socker och kanel tills de börjar bli mjuka.
Lägg ner stekta äppelbitar i pajskalet, och strö över smulpajen. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader (varmluftsugn).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *