Choklad- och kolapaj

Choklad- och kolapaj

Ingredienser

Pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 tsk socker
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 1 tub kolasås (ca 2 dl)
Chokladfyllning
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 100 g choklad
  • 1 msk smör

Övrigt
  • 1 tub kolasås (ca 2 dl)
Gör såhär:
Pajskal

Sätt ugnen på 175°C
Bland de torra ingredienserna först och tillsätt sedan smöret. Jag brukar alltid finfördela smöret för hand men det går utmärkt att använda en matberedare. Blanda ner äggulor och vatten, rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, jag använder nästan alltid springform men det går lika bra med en pajform, ca 24 cm i diameter. Glöm inte att trycka upp degen en bit på kanten också. Ställ sedan i kylen i 30 minuter.
Pajskalet ska sedan förgräddas i ca 12 minuter, en bra idé är att nagga lite i botten med en gaffel för att förhindra att pajen lyfter sig för mycket. Vill man hålla kanterna på plats kan man fästa lite aluminiumfolie runt kanten.

Chokladfyllning

Vispa socker och ägg. Smält sedan chokladen tillsammans med smöret och blanda ihop allting. Bred ut kolasåsen i pajskalet och skeda sedan i chokladfyllningen. In i ugnen igen i ca 12 minuter.
Låt kallna innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *