Cake pops

Cake pops med äppelpaj

Massor av cake pops
Ingredienser
  Smulpaj
 • 6 dl vetemjöl
 • 1,2 dl socker
 • 150 g smör

Fyllning
 • 3-5 äpplen
 • 20 g smör
 • Kanel
Övrigt
 • Choklad eller annat godis att smälta
 • Marsánsås
 • Klubbpinnar
 • Strössel
Instruktioner:

Blanda mjöl och socker och bearbeta sedan in smöret i degen, ställ åt sidan. Skala och tärna äpplen i hyfsat små bitar. Släng ner en klick smör i en stekpanna, häll ner äppelbitarna, på med socker och kanel. Låt steka en stund. När äppelbitarna börjar bli mjuka och har tagit smak och färg av socker/kanel så är de klara.

Strö lite smulpaj över en smörad form och häll sedan i äppelfyllningen. Resterande smulpaj strös över fyllningen och ställ in i ugnen. Medan pajen är inne kan du passa på att göra en enkel Marsánsås och ställa in i kylen.

När pajen har svalnat är det dags att smula sönder den ner i en bunke. Häll på marsánsåsen och arbeta ihop tills det är lätt att forma bollar, vänta helst med att trä dem på klubbpinnar. Smält choklad eller annat godis (jag hade Candy melts) och sen är det bara att börja doppa. Det kan vara en bra idé att doppa klubbpinnarna i ditt smälta godis innan du trär på bollarna, det fäster lite bättre då. Doppa sedan bollarna i din smälta choklad och låt stelna.cakep

Jag använde mig av Wilton’s Candy melts, som faktiskt var lite väl tjock i konsistensen så jag spädde ut den med lite Crisco. Går alldeles utmärkt att spä ut med rapsolja också. Jag gjorde även min kombinerade äppelpaj men jag rekommenderar att endast köra på smuldeg. Mördegen krånglar mest bara till det. Eftersom jag är född med tummen mitt i handen så blev allt snett, kladdigt och så men väldigt gott.

Cake pops har ju varit populärt ganska länge nu men jag har egentligen inte varit sådär jätteintresserad av att baka recepten jag har hittat. Det är många som kör med mjukost till Cake pops och jag gillar verkligen inte sådant. Jag började fundera på om det gick att göra på något annat sätt, utan osten. Jag vet ju att det går alldeles utmärkt att använda någon frosting istället men jag misstänker att det blir lite för sött för min smak, nog för att jag gillar sött men jag vill inte att det bara ska vara sött. Så jag bestämde mig istället för att göra det så enkelt som möjligt.

Recept på Cake Pops, kladdkaka finns här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.